Namnet vilseleder dig, eftersom köttätande växt, det låter ganska skrämmande. Denna växt äter inte möss, kaniner eller fåglar utan flyger. Ganska oskyldigt eller hur? Och vem gillar att flyga runt i huset? Köttätande växter är ett konstverk att titta på: graciös i form och speciell i färgen. Det är inte förvånande att vi ser dem allt oftare i vår inredning. Känner du redan dessa köttätande växter?

Venus flugsnappare
Denna söta lilla växt är ganska intelligent. Växten lockar flugor och spindlar genom att avge en nektarliknande lukt. Och så snart bytet kommer nära, bam, stängs bladen. Bladens insidor är ofta röda, vilket är attraktivt för insekter. Denna växt ser bra ut på din fönsterbräda.

sileshår
Denna fotogena växt är älskad av naturfotografer och du kan se varför. Dess exotiska utseende gör denna växt till ett blickfång i ditt interiör. Växten lever upp till sitt namn. De röda bladen är dekorerade med droppar: växten gör detta själv. Växten producerar ett slags skimrande ämne som fastnar på bladen. Sundew kommer från Australien. Det finns också i naturen i Brasilien.

krukväxt
Denna växt har en fin retro look. Häng några från ditt tak för en extra vintage accent i ditt hem. Fin detalj: växten är också känd som Monkey Jars. Underhåll är ganska enkelt. Ge bara en bra tillförsel direkt när du vattnar. Gör detta ungefär en gång i veckan.

köttätande växt

Cephalotus
Denna köttätande växt är mindre känd, men lika vacker. Cephalotus älskar full sol. Tips: när du vattnar växten, gör inte detta ovanifrån utan häll försiktigt vattnet vid plantans bas.

 

Sarracenia (trumpet pitcher plants)
Sarracenia är känd som en trumpetkrukväxt och du kan se varför. Det kommer från krukväxtfamiljen. Överraskande nog är hon från Nordamerika. Denna växt, liksom de andra köttätande växterna, utsöndrar också en söt substans. Koppens kant är mycket hal och bytet har ingen chans, de glider rakt in.

Leave a comment

Your email address will not be published.