Hängande blomkrukor har varit omoderna ett tag. Ändå försvann de aldrig helt. De är användbara om du har begränsat utrymme i huset för att lägga saker. Men de är också mycket trevliga att använda utomhus. Och nu är de tillbaka. Är detta början på en ny trend?

hängande blomkruka

Trendiga hängen i makramé
Hängande blomkrukor finns i alla möjliga former och färger. En välkänd hängande blomkruka är det knutna makraméhänget. Detta är ett vackert, naturligt sätt att hänga upp en blomkruka. Rottingfärgat rep används ofta, men du kan också hitta vävda hängen i andra färger. En fördel är att du kan göra galgen exakt i storlek för blomkruken. Du kan också göra ett macrame -hänge själv, vilket inte är så svårt alls. Många tycker att detta är en rolig och avkopplande aktivitet. Och även med ett speciellt resultat!

hängande blomkrukor
Hängande blomkrukor kan också bilda en helhet. De hänger inte i en lös hängare, utan hänger med grytan. Till exempel har du ganska enkla hängande blomkrukor av plast. Men det finns också mycket vackra och speciella hängande blomkrukor att hitta. Tänk på en blomkruka i en speciell form eller en slående färg. Hängande blomkrukor kan hängas från taket, men det finns också bärande hörn för dem. Du monterar den sedan på väggen eller staketet, varifrån du sedan kan hänga upp den hängande blomkrukan. På Elho hittar du inte bara många vackra hängande blomkrukor, utan också allt du behöver för att hänga dem på din vägg eller i taket.

Blir hängande blomkrukor trenden?
Hängande blomkrukor blir trendiga igen. Du ser dem mer och mer, även i moderna interiörer. Detta har att göra med att många människor skulle vilja ha mer grönska i sina hem. Om du hänger en växt tar den mindre plats. Det är också glädjande för ögat: utrymmet verkar större när du hänger en växt. Hängande blomkrukor kommer säkert att bli en trend under den kommande hösten. Du kan se dem både inomhus och ute i trädgården. Hängande blomkrukor har alltid förblivit trendiga i bohemisk livsstil. Men nu finns de också tillgängliga för alla typer av andra inredningsstilar, till exempel den moderna eller industriella interiören.

Växterna som klarar sig bra i hängande blomkrukor
Vilka växter du använder beror på två saker. Den första frågan är: hur mycket sol får blomkrukan? Om det är en solig plats lägger du andra växter i den än när blomkruken står i skuggan. För det andra tittar du på hur trogen du är i vattning. Om du vattnar dina växter troget kan du välja en “vanlig” krukväxt. Men om du är mindre trogen väljer du en växt som behöver lite vatten. Vissa växter är mycket vanligare i en hängande blomkruka. Till exempel murgröna, sockerdruvor, ärtväxter, filodendroner och orkidéer brukar göra det bra i en hängande blomkruka. De kan hänga ner över kanten.

Kombinera olika hängande blomkrukor
Vill du göra ett fint grönt hörn i ditt hus eller under verandan? Använd sedan flera hängande blomkrukor. Man kan kombinera olika blomkrukor väldigt fint med varandra. Om du vill göra det riktigt speciellt kan du till exempel ansluta lampor till blomkrukorna. Detta ger blomkrukorna en extra speciell effekt. Utomhus kan du också tänka på glöd-i-mörker-klistermärken på blomkrukorna.

Hängande blomkrukor blir en återkommande trend. Man ser dem främst hänga i handgjorda galgar, till exempel gjorda av macramé. Men de finns också i alla möjliga andra former och storlekar. Vill du hänga med i trenderna i växter i höst? Gillar du en hip inredning och gör det mysigt ute? Då kommer du också att gå efter vackra hängande blomkrukor i höst!

Leave a comment

Your email address will not be published.